1 bulva řepy červené – předvařená či pečená
100 g čerstvého kozího sýra
125 g Tradičního pomazánkového
100 ml octa balsamico
50 ml olivového oleje
1 lžíce medu
pepř a sůl
Pokud se rozhodnete pro pečenou řepu, omyté bulvy zabalíme do alobalu společně se špetkou soli a trochou olivového oleje. Pečeme 50 minut, dokud není řepa měkká. V mezičase si připravíme v rendlíku z medu a octa redukci. Mícháme obě suroviny na mírnějším ohni do zhoustnutí, poté necháme vychladnout. Řepu oloupeme a vložíme do mixéru, nebo nastrouháme najemno. Přidáme Tradiční pomazánkové, olej, sůl, pepř a balsamico redukci. Vše promícháme s řepou nebo mixujeme, dokud nemá směs jemnou konzistenci. Poté necháme pomazánku alespoň dvě hodiny vychladit v lednici. Podáváme na plátku bagety či chlebu, ozdobíme plátkem kozího sýra a můžeme posypat klíčky či semínky.
Cookie | Délka | Popis |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 měsíců | Tento soubor cookie se používá k uložení souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Analytické“. |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 měsíců | Soubor cookie je nastaven na základě souhlasu s cookie GDPR k zaznamenání souhlasu uživatele pro soubory cookie v kategorii „Funkční“. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 měsíců | Tento soubor cookie slouží k uložení souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Nezbytné“. |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 měsíců | Tento soubor cookie se používá k uložení souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Ostatní“. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 měsíců | Tento soubor cookie se používá k uložení souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Výkonnostní“. |
viewed_cookie_policy | 11 měsíců | Soubor cookie se používá se k uložení, zda uživatel souhlasil nebo nesouhlasil s používáním souborů cookie. Neukládá žádné osobní údaje. |